woensdag 28 maart 2018

Er zijn doden gevallen

Laat ons nog eens gaan wandelen. Maanden geleden en geen to do's dit weekend. Daarbovenop schijnt de zon overvloedig. Het kriebelt...
Wat berichtjes posten in messenger en yup, afspraak ligt vast: zondagmorgen - Sombekedries te Waasmunster - Kris' Angels.
Er zat een eenzaam meisje op een bankje. Ik heb haar onder de arm genomen om een koffietje te drinken in café Roxy. Een overheerlijke koffie trouwens, je moet het maar eens gaan proberen.
We stonden er stevig op voor onze 8 kilometer langs de oevers van de Durme. Het bijkletsen kon beginnen. Het is genieten van de 'kunst' en de ontluikende natuur, in al zijn pracht....en 'gruwel'.

Wat doe je met een pad die half dood zit te treuren met zijn pas vertrappelde partner? Help je die uit zijn lijden? Negeer je die? Of schuif je die netjes van het midden van het pad naar de kant en hoopt dat alles goed komt?

Hoe wij het doen? 

We maken eerst een analyse van de werkelijke toestand van beide padden. Vervolgens kijken we naar de overlevingskansen van de nog levende pad. Daarna wordt er gekeken wie het lef, de moed en de beste schoenen aan heeft. Tenslotte zal de pad naar hemelse wateren gezonden worden.
Ja, een wandeling van amper 8 kilometer maar eentje dat zal blijven hangen. Is het niet voor de koffie dan wel voor...Geen opmerkingen:

Een reactie posten