zondag 7 april 2013

Eindelijk

is het lente...eindelijk!

Dinsdag werd ik onder handen genomen door Petra Demey. Zij is gespecialiseerd in onder andere Thaïse massages. Check haar facebookpagina Natuuuurlijk! maar eens. Ik heb dit al lang eens willen doen maar ik had dat duwtje nodig om het ook effectief te doen. Wel, dat duwtje kreeg ik bij het winnen van een uurtje pure verwennerij.

Welness, massage, god ja, ik zal dat wel eens doen maar zot zit ik er niet van. Je ligt daar maar te liggen, de masseur hult zich in een enge stilte en dat vind ik niet fijn. Het doet achteraf wel altijd deugd maar ik heb niet echt dat wauw-gevoel. Hier had ik dat wel. Het is een interactieve massage, stevig, praten is toegelaten maar na 10 minuten was ik zo ontspannen dat ik 'stil' viel. Dit was echt puur genieten voor mij en dus voor herhaling vatbaar. Bedankt Petra voor mijn zen-moment.

Woensdag ben ik zonder Padi gaan lopen. Haar wintervacht was afgeschoren en gezien de nog frisse temperatuur, wou ik haar dat niet aan doen. Laat haar maar eventjes wennen aan haar 'kale' toestand. Karine startte ook net met haar duurloop en zo liep ik toch nog in leuk gezelschap. We tetterden er lustig op los, het tempo was lekker en voor we het beseften zat de 10km er op.

Voor mij was het perfect om aan een iets sneller tempo te lopen, ik moet immers op 1 mei stevig kunnen doorlopen in de Ekiden van Evergem. De coach heeft me ingedeeld als laatste loper in het vrouwenteam en we willen voor een mooie plaats in de ranking gaan. Dus wil ik mijn steentje bijdragen met mijn 7,1 km.

Vrijdag was het de bedoeling om te lopen maar het is er gewoon niet van gekomen. In plaats hiervan heb ik er een quality avond met de kids van gemaakt. 's Avonds hadden Liesje en ik na wat om en weer sms-en besloten om zaterdagmorgen om 8u te gaan mountainbiken.

Deze keer had ik mijn overtrekjes - gelukkig maar - aan. Geen bevroren tenen meer voor deze dame hoor! Het was fun zo vroeg gaan fietsen. Geen kat op de baan. Eventjes genoten op de brug van het kabbelende water en hup koers naar huis.
Zondag, stralende zonnige lentedag. Eindelijk is het echte lente vandaag, in alle opzichten. En wie is er vandaag jarig? My hero Marathonman himself. Nele en ik besloten dan om in plaats van locaal een toerke te lopen, af te zakken naar Gent. Tenslotte diende Nele haar flashy pink shoes in te lopen.

Puur uit gewoonte had ik mijn winterkledij aangetrokken. Bij de eerste kilometer had ik het natuurlijk al veel te warm. Onder mijn korte mouwen had ik nog een craft aan met lange mouwen. Puffen! Dus speelde ik, al lopend, alle shirts uit zodat ik nadien de korte mouwen shirt kon aantrekken. Ze keken nogal op de watersportbaan. Het zonnetje gaf Nele en mij zo'n boost dat we een lekker tetterend strak tempo konden aanhouden.

Nadien klonken we op de birthday-boy zijn verjaardag met een heerlijk glas cava in een zalig zonnetje. Van mijn part mogen alle weekends zo zijn. Zeker weten.

Oooo, de komende weken ga ik een nieuwe verslaving hebben: het blog van Jolanda Linschooten. Zij gaat, solo Groot-Brittanië doorlopen van noord naar zuid. Je kan alles meelezen en -volgen op Running Wild 2013. Wat een mooi en spannend avontuur moet dat wel zijn. Er zijn toch wat krakken op de wereld hoor.

1 opmerking:

  1. Lekker sportief bezig wisken en bedankt voor de blogtip, die ga ik zeker volgen want zo'n sololoop door Engeland lijkt me ook best spannend!

    BeantwoordenVerwijderen