zondag 23 december 2012

Apeldoorn/Hero - Week 6/8

Iedereen wil wel altijd een witte kerst. Als het dan eens sneeuwt is het allemaal gezaag, dus als straf geen witte kerst maar een natte. Ik zaag zelden over het weer. Vind dat alle weer zijn charme of soms wel uitdaging heeft. Moet eerlijk toegeven dat ik wel altijd het weer heb dat ik graag zou hebben voor de dingen die ik doe.Wat regen, zachte temperaturen tot zelfs een 12° in putje winter...met dit trainingschema durf ik zelfs niet te klagen. Kan het nog idealer? Nope. Dus ik dank de weergoden.

Dinsdag de gebruikelijke intervaltraining. Weer 2 stuks meer en iedere 800m aan 3min 53sec proberen lopen. Het ging goed en netjes aan de vereiste hartslag. Had het niet verwacht en was dus super blij met mijn prestatie. De cooling down heb ik met de dames gedaan.

Woensdag hebben Manu, Padi en ik een toerke in Lede gelopen. We maakten een mooie lus van 5,7km zodat Manu netjes terug aan onze voordeur was. Padi en ik hebben er nog een 6km bij gelopen. Ik denk toch echt wel dat ik de meest coole en de best luisterende hond heb hoor. Ze maakt van het aandoen van de loopgordel altijd een spelletje voor het vertrek. Ze weet dat ze dan niet vrij mag lopen en dat is een discussiepunt voor haar. Maar eens we naar buiten stappen heeft ze zich in haar lot gesteld.

Ze loopt zo mooi fier. Volgt alle commando's netjes op, we worden een sterk team. Ze liep wel bijna eens tegen een paal maar gelukkig had ik het net op tijd gezien. Ze loopt ook liever telkens ergens anders. Ik heb zo'n vermoeden dat ze de vaste toerkes in het park van Aalst ook beu is...

Donderdag rustdag. Vrijdag moest er gelopen worden maar er was een Duvel in het spel...De kerstreceptie op het werk was gezellig. Ik was blij dat ik met de fiets was, de frisse lucht deed deugd. Bij thuiskomst ontbrak het me aan alle moed en goesting om nog de loopschoenen aan te trekken. Tegen bedtijd verging ik van het schuldgevoel maar ik heb mijn oogjes wat steviger dichtgeknepen.

Zaterdag was er de Santa Run in Antwerpen. Jaak en Joke hebben moeten afhaken door de griep. Dus allemaal in 1 wagen en op weg naar Antwerpen in de gietende regen. Niet iedereen had er goesting in maar relax jongens, die regen zal wel minderen eens we aan  het lopen zijn. Op de autostrade was er een groot bord "SANTA RUN P+R Melsele". Awel ja, laten we het milieu indachtig zijn en sporen.

Maar waar moeten we er af? De trambestuurder was duidelijk geen Antwerpenaar, hij wist niet eens wat de Santa Run was! Enkele lopers van Moerzele zaten met hetzelfde probleem en we besloten om onze krachten te bundelen. Hilarische toestanden werden het. Afstappen op de Groenplaats, dan stappen naar tram 7 en die nemen tot helemaal het einde. Gemakkelijk toch?

Ja, als tram 7 tot helemaal het einde rijdt! 'Ja joengens, verder dan de Gruunplots gon ik ni. 't Staad is hielemol afgesloten veur de Santa Run.' Dus waren we weer bij ons vertrekpunt...de Groenplaats. Hé, daar medewerkers van de Santa Run, ik vraag het even. Oe, die weten de Waagnatie ook niet zijn?! Maar allé, wat is dat hier met die Antwerpenaren zeg?! Chris, Neefken, Fillen en Nathalie blijven staan en barsten in lachen uit...op hun fluojas stond 'Lokerse Seingevers'...tja, ik ben echt blond.


Uiteindelijk al op de Grote Markt geraakt. En de politie is echt wel je vriend...ze zijn er als je ze nodig hebt. Alleen begonnen ze op een bepaald moment tegen elkaar te discussiëren welke weg nu wel de kortste was. Zaten we plots in de sketch van Gaston en Leo! Na 3km stappen eindelijk aangekomen in de Waagnatie.

De sfeer was er heel leuk. Ons groepje had er de leute in en bijna de laatsten zijn we vertrokken. Exact 2,5km verder was er de bevoorrading. Moeilijke keuze toch: Doorgang of Smeets. We dronken jenever met wafelsmaak, vanille en appel. Mmmmm...toch lekker hoor. Enkele jongens slaagden er in om de Mexican Wave te lanceren. Ik heb met het nummer van Joke gelopen. Zo was ze er toch een beetje bij. Na 46min zijn we hand in hand over de finish gekomen. En wie staan daar net voor ons? Onze vrienden van Moerzele. Vlug fotoke nemen maar door de condensatie is hij niet helemaal gelukt...jammer!


Den après was ook fun en ontspannen. Op de foto met Elodi Ouedraogo, toch ook een ferme madam zenne. In levende lijve is ze echt knap en super lief en grappig. Respect. Ook een interviewke samen met Neefken voor de televisie. Het is helaas niet uitgezonden maar wij vonden het super. En dan de terugweg stappen naar de Groenplaats voor onze tram naar de P+R Melsele. Alleen wisten we niet echt meer langs waar. Alles ziet er zo anders uit in de omgekeerde richting. Dit was een superfomidastische heerlijk ontspannen avond. Thanks mates!


 

En vandaag moest er weer gewerkt worden! Ik had me een route gemaakt in en rond Schellebelle. Ik had me echter niet genoeg voorbereid waardoor ik niet door had dat ik effectief 4 keer over de brug in Berlare moest lopen. Hierdoor heb ik wat moeten improviseren. Het regende gewoon, hard, heel hard en dan terug gewoon. Ik was door en door nat en raakte wat onderkoeld door de toch wel stevige wind.
Op bepaalde stukken kon de natuur al dat water duidelijk niet meer slikken en moest ik de straat door in plassen tot op kuithoogte. Nog nooit meegemaakt.


De Schelde stond tot op de rand gezwollen, de Molenbeek liet hele velden en straten onder water staan. Ik vrees dat ons waterbeleid in België compleet verkeerd is en onze boeren geen kaas meer gegeten hebben van een goede akkerbouw. Ze staan niet meer zo dicht bij de natuur. Het viel op dat alle akkers die braak lagen, zonder gras op of zo, het water de vrije loop geven.

Het mooiste op mijn tocht van 30K was deze woning. Hier is duidelijk iemand die tuinkabouters tot een hoger niveau weet te brengen!

Ik zou nog met Stefanie gaan lopen om haar gezelschap te houden maar ik heb afgebeld. Het duurde dik 20min in heet water weken voor ik weer op temperatuur was. De warmte van de kachel had het gewonnen van de regen. Sorry Stefanie, 't zal voor woensdag zijn.

Morgen nog een dagske werken en dan Kerstmis vieren. Mijn favoriete periode van het jaar. Zalig kerstfeest allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten