dinsdag 6 november 2012

Liefde is...

...jullie doelen op elkaar afstemmen.

Wanneer je allebei een hoge nood aan sporten en frisse neus hebt, is het niet altijd evident om de doelen of de trainingen op elkaar af te stemmen. In het begin spraken we af dat de pare jaren voor mij waren en de onpare jaren voor hem. Als snel blijkt dat deze regeling te absurd is voor woorden.

Vervolgens schakelden we over naar wie iets wil doen, bespreekt het, is de agenda vrij dan wordt dat gepland. Aangezien ik nogal vlug weet wat ik wil doen en dus die knoop ook snel doorhak, liep de agenda snel vol met mijn leuke dingen. Chris, die toch wat meer beslissingstijd nodig heeft en langer twijfelt viel hierdoor uit de boot. Ook niet de goede regeling dus.

Uiteindelijk hebben we de gulden middenweg gevonden. Lopen in de zomer is voor mij not done. Het is vanaf april tot september voor mij al te warm om grote doelen vast te leggen. Geef mij maar de winter, de regen, de koude, dan ben ik in mijn nopjes zenne. Dus spreken we over oktober tot maart.

Chris ten andere is een mountainbiker en kan heel goed tegen de warmte. Aangezien de mooiste wedstrijden voor zijn sport in de zomer zijn, sluit dit netjes aan. April tot september lukken het best voor hem. Ik schakel dan over naar MTB-modus. Zo is er ook steeds 1 van ons beiden die dan de nodige tijd heeft voor de kids hun activiteiten, zijnde zwemmen, lopen, ballet en zeilen.

En dit is wat we deden in 2012 en ook zullen doen in 2013. Ik doe mijn wintermarathons (Apeldoorn, Hero for 1 day en New York) en hij gaat voor de BEMC en de TRANSPYR.

Gisteren heeft hij zich, samen met Bart, ingeschreven voor deze laatste uitdaging. Geen klein bier moet ik toegeven en ik hou mijn hart vast want die 2 gaan daar toch ferme toeren uithalen.

De Transpyr is een 8-daagse mountainbiketocht die start in Roses en eindigt in San Sebastian.
Ze leggen 820km af met daarin 20.300 hoogtemeters.


Niet van de poes deze uitdaging. Er zal mogen getrained worden. Good luck!

1 opmerking:

  1. Geven en nemen, zo is het altijd in een relatie en dus ook met sporten. Ik merk het nu thuis al, dat we moeten plannen voor onze trainingen, ook al is maarten nog maar een halfuurtje per keer weg... Leuk hoe jullie het oplossen en succes met de voorbereidingen en de plannen!

    BeantwoordenVerwijderen