donderdag 24 januari 2013

Apeldoorn/Hero - Week 1/3

Oei, hier klopt iets niet...was het vorige blogstukje niet week 4/6? Yup, dat klopt. Het is 2 weken stil geweest op dit blog. Ik zal in een notedop moeten werken vandaag.

De laatste week van trainen (week 3/5) was een moeizame. Mijn benen wilden niet meer mee maar de kilometers moesten gedaan worden. Ik heb de korte intervals moeten ruilen voor de langere soort en verder alleen maar duurloop gedaan. Toch ben ik er in geslaagd om alle trainingen af te werken. De zondag, 13 januari, ben ik de Livinusroute afgelopen. Het was in de eerste sneeuw, lekker koud maar met een stralende namiddagzon.

Maar de sneeuw bleef komen. Niet dat ik dat zo erg vind maar ik had niet de mogelijkheid om lange afstanden te doen wegens gebrek aan ijs- en sneeuwvrije paden. Vorige dinsdag mocht ik bij Liesje op de loopband. Woensdag ben ik de Hero van de dag Orville gaan vergezellen in zijn laatste 10km.

Vrijdagavond was het dan de bus op richting de hoogtestage in Ischgl. De skibende had er zoals gewoonlijk zin in en de sneeuw was kraakvers. Het was een skitrip met horten en stoten maar de sfeer is goed gebleven. Het hotel was voorzien van een fitnessruimte en ik heb toch de moed gevonden om een half uur op de loopband te staan.

Gisteren waren we terug in het witte Belgenland. Lopen is er de laatste 2 weken dus niet veel bij geweest. Ik kom amper aan 15km in totaal. Rampzalig maar ik troost me met de gedachte dat ik dan misschien goed zal gerecupereerd zijn voor volgende week...

Ik heb het gevoel dat het een zware dobber gaat worden. Dus heb ik op dit moment zin in Apeldoorn? Heel eerlijk? Neen. Ik heb zo veel zieke mensen rond mij dat ik op loop van de zenuwen...laat me nu toch aub niet meer ziek worden...please...

3 opmerkingen:

  1. Ooooh, gaan skiën :-) Zo zalig! Dat is ook training he, dus goede moed voor je marathon. Dat komt helemaal goed. Meestal gaan die waarvan je het minste verwacht nog het best van al.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komaan meid! Angst is een zeer slechte raadgever. Iemand zoals jij die zo blaakt van gezondheid kan die ziektekiemen wel de baas! Veel bezen geven (ipv handjes) en véél handjes wassen... en voldoende rusten! Apeldoorn, ons Wisken komt eraan en zal jullie daar eens een poepie laten ruiken ;) Succes nog voor de laatste 10 dagen! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een beetje vertrouwen hé. Het komt wel goed, de voornaamste trainingen heb je toch kunnen doen. De laatste week is altijd wat twijfelen hé. Onder de 4 uur zal wel lukken. Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen