zondag 9 juni 2013

Regiotour 2013

Prachtig lenteweer deze week. Het geeft een mens een echte energieboost.

Chris had het wat lastiger deze week omdat de knie maar niet in orde kwam. Hij ziet zijn voorbereidingsperiode voor de Transpyr kleiner worden en de zorgen en vraagtekens werden steeds groter. Maar zoals altijd zijn er oplossingen in het leven. De osteopaat en specialist hebben het in orde gekregen en tegen het einde van de week kan hij terug fietsen zonder pijn. OEF!

Woensdag, onder de lunchpauze, ben ik mijn kilometer gaan zwemmen. Ik probeer er iedere keer wat tijd af te prutsen. Met mijn Napaiji MP3 is het zwemmen zo voorbij. Mijn grote handicap is dat ik echt geen crawl kan zwemmen. Ik probeer het ieder keer opnieuw maar mijn rechterschouder kan de beweging niet aan. Het is opletten of deze floept uit de kom. De spierversterkende oefeningen helpen wel maar helaas zijn ze ontoereikend om dit te vermijden. Het zal op termijn toch opereren worden maar laat ik dat toch nog even uitstellen.

Dus schoolslag zal het worden op de triathlon. Momenteel zwem ik mijn kilometer binnen de 23 minuten. Tegen het eind van deze maand wil ik dit naar een 20 minuten brengen. Misschien is het wat hoog gegrepen maar ik ga het alleszins proberen.

Woensdag heb ik mijn lopen een push proberen te geven. Doelstelling was om in 1 uur tijd zeker een 10km te lopen aan een zo laag mogelijk hartslag. Het is nipt gelukt. Mmmm...dit ga ik in de gaten moeten houden.

Donderdag was er een natuurloopje samen met Joke, José en Philippe. Het was warm maar het parcours deed dit vergeten. We liepen tot in de Vallei van de Serskampse bossen. Een natuurgebied waar nieuw leven is ingeblazen en met succes. Het is er prachtig vertoeven. Op het einde zorgde Joke voor de uitdaging. Ze nam ons mee in een padje waar we over de netels dienden te springen, om dan door het veld terug op de route te komen. Het was een goeie work out!

Zaterdag was er tenslotte de Regiotour met de Zwette Maanen en de Zwette Miekes. We vertrokken om 8u in Lede om vervolgens de basislus van 80km af te fietsen met de MTB. De weersomstandigheden waren perfect, het gezelschap was fantastisch, wat wil een mens meer? Rond 13u30 zat de tocht er op en zijn we op het terras beland van de sporthal in Erpe-Mere.
 
Na al die jaren zijn de uitbaters nog steeds niet wijzer geworden: alle Orval is opgedronken, alsook de Ename, de Grimbergen en de La Chouffe. Het naar huis fietsen ging in een flits en 's avonds troffen we allen op het feestdiner. Astrid en Philippe hadden lekker gekookt en er werd gezellig nog wat nagepraat.
Vandaag zou ik graag nog een 15K gaan lopen maar het gaat een zware worden. Ik ben al mijn moed bij elkaar aan het sprokkelen. Wie kan uitzitten....Met wat karakter ben ik toch vertrokken. De eerste 2km gingen moeizaam maar daarna zat ik in mijn roes. Zo'n 16,5km later aan was ik voldaan terug thuis. Voetjes onder tafel en pizzake smullen in de zon met het gezin. Geslaagde week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten