vrijdag 4 november 2011

Het zal je hond maar zijn

Maandag heeft Padi voor de eerste maal de zee gezien. Ze was dolenthousiast. Ze vond het fantastisch. Doodgelukkig was ze en deelde dat vrolijk als ze is met iedereen. Haar sociaal en uitbundig karakter vierde hoogtij.

Tot een moment dat ze bij een dame met een grote hond aankwam. Plots was er een jankende en piepende Padi. Na controle was er niet direct iets op te merken en de mevrouw met de hond was plots spoorloos verdwenen.

Padi week voor geen meter meer. Ze huppelde niet meer, staart was tussen de benen en ze was in schril contrast met een moment er voor. Met het uur ging ze achteruit. Tot Danny bij het aaien aan haar buik wat voelde.

Alle hens aan dek, Padi was ernstig gebeten door die hond van die dame. Ze is op de spoed in de dierenkliniek van Merelbeke beland. Ze is geopereerd. De 2 onderste slagtanden van die hond hebben zich door haar buik tot aan haar longen geboord. De wonden waren al aan het etteren en haar hartje was wat van plaats verschoven door de druk.

Gisteren is ze ontslagen uit de kliniek. Die mensen hebben haar daar fantastisch verzorgd. Ze is nog niet de ouwe en slaapt veel. Ze moet nog 10 dagen verzorging krijgen. Ze draagt een speciaal T-shirt voor haar buik te beschermen.

Deze morgen zijn we terug voor het eerst gaan wandelen, 10 minuutjes. Het deed haar deugd tot ze een poes tegen kwam. Mijn lieve spontane Padi die nooit een ander dier als bedreiging zag, wou de poes aanvallen. Ze was bang. Gelukkig had ik eerder deze week 'het zal je hond maar zijn' gezien en wist ik hoe ik moest reageren.

Ik ben echt wel boos op die dame. Wie ben je als je, zelf eigenaar van een dier, ziet dat je beest een ander zo heeft aangevallen om je er dan vlug van onder te muizen? Hoe gaan zulke mensen om met hun verantwoordelijkheden? Wat als die hond een kind had gebeten? Was ze dan ook weggevlucht?

Dus een mededeling aan die dame die op maandag wandelde op het strand in Knokke met haar grote zwarte hond:

Padi is aan de beterende hand maar haar vrolijkheid en sociaal zijn heeft, samen met dat van ons letterlijk een flinke knauw gekregen. Ik hoop dat u in een dergelijke situatie een beter mens treft dan wat u zelf deed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten