woensdag 24 oktober 2012

Place your bets ladies and gentlemen.

Zin in een klein wedstrijdje voor een leuke prijs?

Daphni kan getuigen dat ik mijn belofte van een prijs opsturen nakom. Alsook dat het een fijne attentie is. Ze gebruikt het wel degelijk dagelijks. Daphni, corrigeer me gerust als ik het verkeerd voor heb.

Altijd leuk zo'n pronostiekske. Laat er ons dan gewoon eentje maken voor de Bear Trail. Zet onderaan op het blogstukje als reactie of opmerking wat je denkt dat ik zal doen.

1. Uitlopen of niet?
2. Zoja, tot welke kilometer?
3. Hoe lang ga ik dan over dat aantal kilometers doen?

Diegene die het dichtst bij mijn neergezette prestatie is, krijgt een mooie prijs. Spannend hé...hier is de mijne:

Ik loop/stap hem volledig (57km) uit in 7u 20min. KAYA!

Place your bets ladies and gentlemen...

Tip: hier een mooie definitie van trailrunning volgens www.trail-running.nl:

Avontuurlijk rennen in de natuur

Trail running is een variant op normaal harlopen. Trail runners verkiezen de wandel en bospaden boven het asvalt of andere geprepareerde ondergrond. Het trail (de route) van de trail runner gaat door de ongerepte natuur waarbij af en toe geklommen moet worden. Er zijn wereldwijd vele trails en de samenstelling van de routes zijn altijd weer anders. Er lopen vele trails door de bergen, woestijnen, bossen en heuvels. Zelf omschrijf ik trail running als avontuurlijk rennen. Het ritme bepaal je zelf, maar je trail zorgt voor afwisselingen die je volledige aandacht vragen. Een hoogte verschil van 1200 meter tijdens een trail is heel gewoon.

Je kunt trail running op vele verschillende manieren uitoefenen. Zelf oefen ik veel in de bossen en over het strand. Daar waar de natuur het toelaat is het heerlijk trainen. Er zijn mensen die deelnemen aan georganiseerde backcountry trails. Dit zijn georganiseerde trail runs, waarbij de trail runners grote afstanden met weinig bagage af kunnen leggen. Zie het als een expeditie, waarbij de trails een mooiere route afleggen dan de bagage die georganiseerd meereist.

Al ruim 40 miljoen trail runners zijn wereldwijd actief. Vooral in America wordt trail running veel beoefend.

De prachtige foto van de Voerstreek is van de site van Cindy Trossaert. Ze heeft nog veel mooie impressies van haar wandelingen in de Voerstreek, mijn speeltuin voor zaterdag.

8 opmerkingen:

 1. Ik twijfel niet aan je conditie en je loopprestaties, maar aangezien ik in 2008 over de 24km van de bouillonnante meer dan vier uur deed, gok ik voor je 57km op 8u45. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Julie, bedankt voor je gok. Ja, het is moeilijk te schatten hè.
  Ik had eerst mijn tijd van de marathon van Barcelona genomen en dat x 2 gedaan. Kwam ik op 8u 14min uit.
  Toen ben ik mijn lange duurlopen in volle natuur beginnen vergelijken. Kwam ik op 6u 30min uit. Dan maar het midden tussen deze 2 nemen zeker?
  Is dan meteen ook wat een persoonlijke push :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je loopt/stapt hem volledig (57km) uit in 7u 21min. Go girl!
  Groetjes van een vakantie-maatje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 7h59 Is prachtig, alles minder = super ;-}lyc

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zal dit heel zwaar worden maar met jouw karakter loop je dit zeker uit! Dus de volle 57km in 7u54 en 33 seconden ;-)
  Sportcam kom ik morgen brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je haalt de finish voor 17u30 in 7 u 14 min.
  Draag goed zorg voor jezelf! Wij geloven in je!! Wij duimen!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn pronostiekske: uitlopen/stappen in 7u56min14sec! Maar uwe pronostiek zal wel de juiste zijn: GO FOR IT!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Wisken,

  fijn te lezen dat alles positief is. Een hele ommezwaai ten op zichte van vorige maand. Opgeven staat niet in je woordenboek. Dus gaan we er vanuit dat je zeker uitloopt of stapt zonder pech te krijgen onder weg. Afgaande op de tijden die je liep op vorige trails gokken we op een eindtijd van 8u53'.
  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen