donderdag 18 oktober 2012

Bear Trail - tapering off

Ok, ik geef toe, ik ben MEGA zenuwachtig. Het is gedaan met veel kilometers lopen. Ik heb gedaan wat ik kon en de basis is gelegd. Hiermee ga ik het moeten doen. Dit neemt niet weg dat ik gek word van dat stil zitten.

De coach zegt dat ik nu de spieren de tijd moet geven om te rusten. Dit zal tot gevolg hebben dat ik aan supercompensatie doe. Als je het op de geleerde wijze wil lezen: ik ben aan de tapering off begonnen.

Nu geen haar op mijn hoofd die niet zal doen wat hij zegt. He's the best maar ik, de endorfine junkie, snakt naar de lange duurlopen. Mijn huis ligt proper en de strijk is opgeborgen...dus rest er me enkel nog me degelijk voorbereiden op de trail.

Dit is mijn speeltuin volgende zaterdag:


Running route 1529500 - powered by Runmap 

De weersvoorspellingen zien er ook ok uit. De kledij wordt klaar gelegd, de rugzak getest, de schoenen gepoetst, de route bestudeerd, het eten netjes uitgebalanceerd en er wordt tijdig het bedje ingekropen.

Waar ik het meeste mijn batterijen mee ga opladen dit weekend is met het gezelschap van mijn allerliefste vrienden en mijn gezin. Hun zotte kuren, hun getetter, hun lach, hun gezelschap ga ik opslaan in mijn hart tot ik fully charged ben.


1 opmerking:

  1. Spannend he, die laatste dagen voor een wedstrijd. Nu kan je niets meer doen, de conditie is er, en het beste wat je kan doen is rusten, hoe lastig ook. Het aftellen kan beginnen! Ik ben alvast héél beneiuwd naar je verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen